martes, 4 de octubre de 2011

Faust de Gounod Ballet de la Nit de Walpurgis






Tal com vaig anunciar al programa "La Ventana Indiscreta" de Radio Banyeres" del passat divendres, i per poder fruir tots una mica més d'aquesta música de Gounod, tres mostres de tres ballets de La Nit de Walpurgis de la mateixa òpera, però de tres èpoques diferents.
El primer correspon a l'actual plantejament amb escenografia de David MacVicar, que tot i amb petits canvis és el que actualment es fa a les representacions de la Royal Opera House a Londres. La filmació però no d'aquesta temporada, sinó que té prop d'un any.





Qui apareix vestit de dona  a la primera escena es Mefistòfel, en primer terme Faust veient el que es representa. Faust li ha dit que li convida a una festa de regnes i cortesanes, però es tracta d'una nit de bruixes on veura terribles espectres. .
Contrasta l'alegria de la música amb el contingut de l'escena ja que es tracta del ballet de La Nit de Walpurgis,  i on Faust  veu els espectres de la seva amant Margarida, embaraçada, més tard  embogida i que està pendent de ser ajusticiada; pot també contemplar el motiu de la condemna de margarida, ja que ella ha matat al fill que va tenir dels amors amb Faust, també veurà  a en Valentí, germà de Margarida a qui Faust ha mort en un duel.

Aquí teniu dues versions més velles, on l'estructura de l'escenografia es força diferent.


Ekaterina Maximova (Bacchante) Shamil Yagoudin (Bacchus)

Coreografia: Leonid Lavrosky


Maya Pliteskaya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario